Specifieke verzekeringen, zoals bruiloftverzekering, sudden death verzekering, … al van gehoord ?

Afgelopen week kreeg ik van een bepaalde bedrijfsleider de vraag of het mogelijk is om zijn aankomende bruiloft te verzekeren, gezien dit een vrij groot gebeuren is en een zeer kostelijke. Via dit artikel wil ik mijn volgers er van bewust maken, dat het mogelijk is om specifieke verzekeringen af te sluiten bij gespecialiseerde verzekeringsmaatschappijen voor dergelijke risico’s.

Wat doet deze verzekering ?

Als u uw huwelijksfeest door gebeurtenissen moet afzeggen of moet onderbreken door omstandigheden waarop uzelf geen invloed heeft, is dit zeer onaangenaam voor de betrokken partijen. MAAR een nog veel vervelendere zaak en vooral als het gaat om grotere bruiloften, zijn de financiële gevolgen die zich kunnen voordoen.

Wat is er nu gedekt in dergelijke verzekering ? vraagteken

Als er door omstandigheden buiten uw invloed, dus door overmacht, zoals extreme weersomstandigheden, dag van nationale rouw, ziekte, ongeval of overlijden van een naast familielid, de bruiloft moet worden uitgesteld, onderbroken of worden geannuleerd  zijn de kosten via dergelijke verzekering gedekt. Er bestaan bij dergelijke verzekeringsmaatschappijen zelfs de mogelijkheid om de kosten voor de kledij en/of huwelijkscadeau’s  mee bij te verzekeren.

Bepaling / grootte van de premie ?

De bepaling van de te betalen premie gebeurd aan de hand van een bepaald percentage van de totale kosten van het gehele huwelijk. Afhankelijk van de gekozen uitbreidingen, vrijstellingen, uitsluitingen zal de premie hoger of lager uitvallen.

Er bestaan dus voor allerlei omstandigheden bepaalde oplossingen, die door de “klassieke” verzekeringsmaatschappijen niet worden aangeboden. Hiervoor moet men aankloppen bij gespecialiseerde maatschappijen of niche verzekeraars. Meestal wordt er in de verzekeringssector gesproken over het feit dat deze verzekeringsmaatschappijen alles verzekeren wat de “klassieke” verzekeringsmaatschappijen niet wensen in portefeuille te nemen. De acceptatiecriteria zijn ook meestal “anders” dan deze van de klassieke maatschappijen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn: filmverzekering, sudden death verzekering, golf guard verzekering, tentenverzekering, total event protection verzekering,…

Voor meer info, contacteer me en schrijf u in op mijn maandelijkse nieuwsbrief.

handtekening Kris Rottiers

 

 

 

Vanwege, Kris Rottiers, de verzekeringsfluisteraar.